Ukrayna’da zorunlu aşıya tabi olup aşı olmayan işçiler 8 Kasım itibariyle işten uzaklaştırılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

20 Ekim tarihli 1096 sayılı Bakanlar Kurulu kararnamesine göre Ukrayna’da zorunlu aşıya tabi olan ve koronavirüs aşısı olmayan işçiler 8 Kasım’dan itibaren işten uzaklaştırılmalıdır.

Kararnameye göre, devlet kurum ve kuruluşlarının başkanları, Sağlık Bakanlığı‘nın 4 Ekim tarihli 2153 sayılı talimatıyla onaylanan listede zorunlu aşıları olması gereken çalışanlar ve memurların aşı olmaları üzerindeki kontrolü sağlamalıdır.

Koronavirüse karşı zorunlu aşıları reddeden veya yaptırmaktan kaçınan işçiler ve memurlar (aşılama kontrendikasyonlarının varlığına dair sağlık raporu verenler hariç) işten uzaklaştırılmalıdır.

Kiev’de “kırmızı” bölgeye geçiş durumunda uygulanacak kısıtlamalar onaylandı

Belge, bu kuralın 8 Kasım’da yürürlüğe gireceğini belirtiyor. Çalışanların işten uzaklaştırılması, bir devlet kurumu, kamu hizmeti, işletme, kurum, kuruluş başkanının bir kararnamesi veya emri çıkarılarak gerçekleştirilir. Askıya alma, onu doğuran sebepler ortadan kaldırılıncaya kadar geçerlidir.

Sağlık Bakanlığı’nın 4 Ekim tarihli kararına göre, zorunlu aşılara yürütme makamlarının ve eğitim kurumlarının çalışanları tabi olup, aşısız işçiler ücretsiz olarak işten uzaklaştırılacak.

Sağlık Bakanlığı, çalışanları COVID-19’a karşı zorunlu aşıya tabi olan meslek ve kuruluşların listesini genişletmeyi amaçlamaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com