Türkiye’den Ukrayna’ya gelen tırlarda bir grup yasadışı Suriyeli göçmen yakalandı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bu sabah, Türkiye’den feribotla Karadeniz limanına gelen üç tıra saklanarak Ukrayna’ya kaçak olarak girmek isteyen 7 Suriye vatandaşının yakalandığı bildirildi.

Yakalanan kaçak göçmenlerin üzerinde Suriye kimlikleri bulunuyordu. Yakalananların en küçüğü 10, en büyüğü ise 21 yaşındaydı.

Kaçak göçmenlerin yasadışı yoldan Almanya’ya gitmeyi planladıkları ve göç organizasyonu için varış noktasına vardıklarında her biri için 3 bin dolar ödeyeceklerini; ayrıca, organizatöre Suriye’den Türkiye’ye seyahat için 2 bin 100 dolar dolar ödediklerini de itiraf ettiler.

Ukrayna’da yaşamak için en iyi şehirler (araştırma)

Dün gece ayrıca sınır muhafızları Karadeniz limanında başka bir yasadışı göçmeni buldu. Cezai sorumluluktan kaçınmak için ülkesinden kaçan bir Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Yabancının yanında vatandaşlığını kanıtlayan belgeler bulunuyordu, Avustralya’ya gitmek istediği öğrenildi.

Şu anda her iki durum içinde soruşturmalar sürmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com