Ukrayna’da 156 bin kilometrekare alan potansiyel olarak mayınlı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da mayınların temizlenmesi sürerken, potansiyel olarak 156,000 kilometrekarelik mayınlı alan kaldı.

Devlet Acil Durum Servisi’nin insani mayın temizleme dairesi başkanı Sergey Reva “Ulusal Mayın Faaliyetleri Otoritesi’ne göre, Ukrayna ordusu ve mayın faaliyeti operatörlerinin ortak çabaları sayesinde, şu anda potansiyel olarak tehlikeli olarak değerlendirilen ve araştırma ve mayın temizlemeye ihtiyaç duyan alanın 174,000 km²’den 156,000 km²’ye düşürülmesi mümkün oldu.” diye kaydetti.

Ona göre, bölgelerin mayınlardan arındırılmasını etkileyen faktörler arasında çatışmalar, işgal edilmiş bölgelerdeki mayınlı alanların yoğunluğu ve karmaşıklığı vb. yer alıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Reva, Devlet Acil Durum Servisi’nin mayın güvenliği konularında halk arasında eğitim faaliyetlerine özel önem verdiğini kaydetti. Rusya Federasyonu ile geniş çaplı savaşın başlangıcından bu yana, kurtarma ekipleri yaklaşık 1.1 milyon insanı ilgilendiren 33,000’den fazla ilgili önlem gerçekleştirdi.

Kurtarma hizmetinin önceliklerinden biri, özellikle okul çağındaki çocuklara, mayınların tespiti durumunda güvenlik ve davranış kurallarını öğretmektir. Reva, “Özellikle işgalden arındırılmış yerleşimlerin ulaşılması zor bölgelerinde yaşayanlar olmak üzere daha fazla sayıda insana ulaşmak için 13 mobil mayın güvenlik sınıfı oluşturduk” dedi.

Çernigov Oblastı ve Sumi Oblastı’nda 18,500 hektarlık orman mayınlı durumda.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com