Balkan ülkelerinin liderleri Ukrayna’yı destekleyen bir bildiri imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: president.gov.ua

Balkan ülkeleri liderleri, Ukrayna ile birlikte Arnavutluk’ta ortak bir bildiri imzaladılar ve bu bildiride tüm uluslararası topluma Ukrayna’ya verilen desteği kararlılıkla güçlendirme çağrısında bulundular.

İmzalanan belgede, ülke liderleri, Ukrayna’nın 1991 yılından itibaren uluslararası kabul görmüş sınırları dahilinde bağımsızlığına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteklerini yinelediler ve Rusya’nın saldırganlığını yenmek için Ukrayna’ya adil bir barışa ulaşmak için gerekli desteği sağlamaya kararlı olduklarını açıkladılar.

Ayrıca tüm uluslararası topluma, özgürlük, bağımsızlık ve toprak bütünlüğü mücadelesinde Ukrayna’ya verilen desteği kararlılıkla güçlendirmeye çağrısında da bulundular.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bildirgeyi imzalayan ülkelerin liderleri, Rusya Federasyonu’nun, uluslararası hukukun açık bir ihlali olan, geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarında başkanlık seçimleri düzenleme niyetini kınadı ve Barış Formülünün uygulanmasına katılmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bildiri, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Moldova Cumhurbaşkanı Maja Sandu, Karadağ Cumhurbaşkanı Yakov Milatovych, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Borjana Kristo, Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ve Romanya Başbakanı Ion-Marcel Čolaku tarafından imzalandı.

Bildiri, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’in de katıldığı “Ukrayna – Güneydoğu Avrupa” zirvesinin sonuçlarının ardından imzalandı.

ukrhabeer.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com