BM Güvenlik Konseyi’ndeki beş ülkeden Ukrayna’yı destekleyen açıklama

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

BM Güvenlik Konseyi’ne üye Belçika, Estonya, Fransa, Almanya ve Polonya’dan Ukrayna’nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tam olarak desteklediklerine dair açıklama yapıldı.

Açıllama Estonya Daimi Temsilcisi Sven Jurgenson tarafından Güvenlik Konseyi toplantısının sonrasında yapıldı ve Rusya’nın Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) ile Lugansk Halk Cumhuriyeti’ne (LPR) mali ve askeri destek sağladığı belirtildi.

AçıklamadaAB ülkeleriBM Güvenlik Konseyi‘nin şu anki üyeleri Belçika, Estonya, Fransa, Almanya ve Polonya, Ukrayna‘nın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tam olarak desteklemektedir. Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin ve Sivastopol şehrinin yasadışı ilhakını ve Donetsk ve Lugansk bölgelerinin belirli bölgelerinin istikrarsızlığını kınıyoruz!” denildi.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com