Navalny’nin eşi Putin hakkında: Bir politikacıyla değil, bir canavarla karşı karşıyasınız

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bazı Avrupalı politikacıların duyduğu Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakere yapılması gerektiği fikri yanlıştır. Sonuçta bir katil ve bir tiranla müzakere mümkün değildir ve Rus muhalefet lideri Aleksey Navalniy’nin alenen öldürülmesi bunu bir kez daha gösterdi.

Yulia Navalna tarafından Çarşamba günü Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada “Kamu suikastı, Putin’in her şeyi yapabileceğini ve onunla müzakere edilemeyeceğini bir kez daha gösterdi… Öncekilerden farklı olmayan yeni bir karar çıkararak veya yeni bir yaptırım paketini genişleterek Putin’e zarar veremezsiniz. Ahlakı ve kuralları olan, ilkeli bir insan olduğunu düşünerek onu yenemezsiniz. O öyle değil, bir politikacıyla değil bir canavarla karşı karşıyasınız.” dedi.

Putin’in organize bir suç örgütünün lideri olduğunu, bu nedenle öncelikle “mafyanın parasını saklayan” yakın arkadaşları ve ortaklarıyla savaşmak gerektiğini vurgulayan Navalna “Bir suç grubuyla mücadele etmeliyiz ve buradaki siyasi yenilik, diplomatik notlar yerine organize suçla mücadele yöntemlerini kullanmak, mali dolandırıcılıkları araştırmak, endişe beyanlarında bulunmak değil” diye ekleyerek Putin’in Rusya’ya ve onun barışçıl komşusuna yaptıklarının hesabını vermesi gerektiğini vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Avrupa Parlamentosu, Aleksey Navalniy cinayetine ilişkin kararı ve Rusya’daki siyasi mahkumları ve ezilen sivil toplumu desteklemek için AB’nin harekete geçmesi ihtiyacını 29 Şubat’ta oylayacak.

Rus muhalefet lideri Aleksey Navalniy’nin cenazesi 1 Mart’ta, bir dairesinin bulunduğu Moskova’nın sakin bölgesi Marino’nun kilisesinde gerçekleştirilecek ve yakındaki Borisov mezarlığına defnedilecek. Cenazesi 24 Şubat Cumartesi günü annesine teslim edildi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com