ABD Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna’daki savaş alanındaki durum “son derece ciddi”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD, Ukrayna'daki Rus suçlarının kanıtlarını toplamak için program başlattı

ABD dış politika departmanı, Ukrayna ordusunun yetersiz mühimmat sebebiyle Ukrayna’daki savaş alanındaki durumu “son derece ciddi” olarak değerlendiriyor.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller bir brifing sırasında “Durum şu anda son derece ciddi. Ukrayna ordusunun, Rus saldırganlığını püskürtmek için gerekli (yeterli) cephanesi yok. Cesurca savaşmaya devam ediyorlar. Ellerinde hâlâ kullanabilecekleri silah ve mühimmat var ama ABD Kongresi harekete geçemediği için bunu idareli kullanmak (korumak) zorundalar.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Miller, ABD’nin Ukraynalı askerlerin “cesurca savaşmaya ve bu yıl boyunca kazanımlar elde etmeye devam etmesini beklediğini, ancak ihtiyaç duydukları mühimmata erişimleri olmadığı takdirde çok daha zor zamanlar geçireceklerini” söyledi.

Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin belirttiği gibi ABD Başkanı Joe Biden‘in, Ukrayna’ya yardımı kabul etme konusunda ısrar etmeye devam ettiğini belirterek “Kongre’yi bir kez daha bu oylamayı yapma ve Ukrayna ordusuna yardım sağlama görevini yerine getirmeye çağırıyoruz” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com