NATO, Putin’in nükleer silah kullanma yönündeki tehditlerine yanıt verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
 Fotoğraf: NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Joane (nato int)

Rusya Federasyonu temsilcileri son iki yıldır sürekli olarak nükleer silah tehdidinde bulunuyor ancak bu, gerçek bir niyet değil, psikolojik bir gözdağıdır.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Joane tarafından yapılan açıklamada, “Ukrayna’daki savaşın başlamasından bu yana en az iki yıldır Rus liderlerin benzer nükleer tehditler kullandığını gözlemliyoruz. Ve bu da Rusya gibi bir nükleer süper güçten geliyor.” dedi.

Ona göre bu son derece sorumsuz bir davranış çünkü böyle bir silaha sahip olmak itidal gerektiriyor. NATO, bunun psikolojik baskı ve yıldırma cephaneliğinin bir parçası olduğuna inanıyor.

Putin blöf yapıyor

Joane, Rus lider Vladimir Putin‘in açıklamalarının gerçek niyetlere değil, psikolojik yıldırma mantığına dayandığını belirterek “Rusya’nın bu tür silahları kullanmasına yönelik doğrudan bir tehdit görmüyoruz. Ancak bu tür açıklamalar çok tehlikeli çünkü nükleer silah endüstrisine olan güveni zedeliyor. Rusya böyle bir gelişmenin sonuçlarını biliyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Joane ayrıca bunun çoğunlukla Batı’ya saldırmanın ve Putin’in Ukrayna’da başlattığı savaşı “medeniyetler savaşı” olarak tanımlamanın veya Batı’nın NATO’nun dediği gibi Rusya’yı yok etmeye çalıştığı iddiasını haklı çıkarmanın tamamen saçmalık ve aynı küstah yolu olduğunu ekledi.

Putin ne dedi?

29 Şubat’ta Vladimir Putin, Rusya Federasyonu Federal Meclisi’ne hitabında nükleer yük taşıyabilen füzeler de dahil olmak üzere Rusya’nın sahip olduğu silahlarla övünmeye başladı. 18,000 kilometre uçma kapasitesine sahip olduğu iddia edilen Sarmat kıtalararası balistik füzelerini “göstermekle” tehdit etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com