Ukrayna’da En Tehlikeli Meslekler ve Maaşları.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hayati tehlikesi en riskli meslek gurupları arasında sürücüler birinci çıktı.

Ubr.ua‘da yayılanan haberde, Ukrayna Devlet İstihdam Servisinin verilerine göre Ukrayna’daki en tehlikeli meslek, şoför olarak çalışmak çıktı.
Çoğu zaman meslek riskleri bu mesleğin temsilcileri tarafından bilinmektedir. Sadece Kasım ayında 8 ölüm vakası kaydedildi. 20 Ekim’den 30 Ekim’e kadarki dönemde çalışma süresinde pek çok şoförde yaralandı. Ukrayna yasalarına göre, tehlikeli çalışma koşullarına sahip sürücüler ek izin alabilmektedir.

OLX,sitesinin verilerine göre tehlikeye maruz sürücülerin maaşı üçüncü çeyrekte 15 Bin Grivna oldu. Ayrıca uzmanlar, Ukrayna’da taşımacılık ve lojistik alanında çalışmanın pazarlamadan sonra en popüler meslek olduğunu belirtiyorlar. Yurtdışında ise Ukraynalı sürücüler büyük talep görüyor. Ehliyeti CE kategorisinde olanlar Avrupa’da 1000 Euro maaş alıyorlar.

İkinci sırada ise elektrikçilik en tehlikeli meslek olarak kaydedildi. 10 günlük sıra zarfında 7 yaralanma vakası kaydedildi. En büyük ris ise elektrik çarpması. Üzerinde koruyucu malzemesi olmasına rağmen, 7 olaydan 6 tanesi kazalarla ilişkiliydi. Ukrayna elektrikçi işverenleri elektrikçiler  için 11 Bin UAH ödemektedir.

Ukrayna’daki tehlikeli meslekler ne kadar maaş alıyor?

-Beton işçisi – 17 500 UAH,

-Kamyon TIR şoförü – 15 000 UAH,

-Vinç Operatörü – 12 500 UAH,

-Elektrik ve gaz kaynak ustası- 12 000 UAH,

-Elektrik Ustası- 11 000 UAH,

-Çilingir – 10 000 UAH,

-Madenlerde büyük yükleyici araç operatörü- 7 000 UAH,

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com