Askeri istihbarat, önümüzdeki günlerde Ukrayna’ya yeni Rus füze saldırıları öngörüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Askeri istihbarat, önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya yeni Rus füze saldırıları öngörüyor

Kremlin, Ukrayna’nın enerji sistemini yok etme umudunu yitirmiyor ve Ukraynalıları dondurucu kış koşullarında elektriksiz bırakmak için çaba gösteriyor.

Ukrayna Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi Vadim Skibitskiy İtalyan Corriere della Sera gazetesine verdiği röportajda bugün ve yarın, hava sıcaklığı daha da düşerken Rus teröristler Ukrayna altyapısına yeni bir füze saldırısı düzenleyebilir dedi. Ona göre Kremlin’in Ukrayna’nın enerji sistemini yok etme ümidini yitirmiyor ve Ukraynalıları don arka planına karşı elektriksiz bırakmak için çaba gösteriyor.

Ayrıca, yüksek hassasiyetli ve balistik füzelerin yetersizliği sebebiyle, Rusların eşzamanlı olarak denizden ve havadan fırlatılan füzelerin yanı sıra dronları kullanarak birleşik saldırılara başvurduklarını da sözlerine ekledi.

Skibitsky “Yeni yıldan önce Ruslar saldırılar için sadece 20 füze kullandı. Ekim ayında bu rakam 70-80 idi. Sadece 90 İskender kaldığını da biliyoruz. Bu silahların üretimi ile ilgili sorunları var. Ayrıca bombalama sıklığını da azalttılar. Ancak tehlike hala mevcut.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna enerji altyapısına yönelik füze terörü

Rusya, son toplu füze saldırısını 31 Aralık-2 Ocak tarihleri arasındaki yılbaşı tatilinde gerçekleştirdi. Yılbaşı gecesi düşman Ukrayna’ya 20’den fazla füze ateşledi ve bunlardan 12’si düşürüldü. Ardından, 1 ve 2 Ocak gecesi Ruslar, Ukrayna üzerinden birkaç düzine insansız hava aracı fırlattı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com