Şmigal: Ukrayna dünyanın en büyük mayın tarlasına dönüştü, İngiltere’den daha büyük

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
BM, Ukrayna'ya mayın temizleme konusunda yardım edecek

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, ülkeyi dünyanın en büyük mayın tarlasına çevirdi. Patlayıcı cisimlerle kirlenmiş bölge 250 bin kilometrekare. Ukrayna topraklarının neredeyse yarısına denk gelen alan patlayıcı maddelerle kirlendi.

Başbakan Denis Şmigal Yohnap Haber Ajansı’nın Güney Kore baskısına verdiği röportajda “Şu anda Ukrayna, dünyanın en büyük mayın tarlasına sahip. Bu, insanların hareket etmesini zorlaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda ana sanayilerimizden biri olan tarımda da ciddi aksamalara neden oluyor.” dedi.

Gazeteciler, Ukrayna’daki mayın tarlalarının alanının tüm Kore Yarımadası’ndan daha büyük olduğunu (yaklaşık 221 bin km2) belirtirken aynı zamanda Romanya’nın 238 bin kilometrekare, İngiltere’nin 244 bin kilometrekare olduğu söyledi.

Ukrayna’nın yüzölçümü 603 bin kilometrekare. Bu nedenle, patlayıcı maddeler Ukrayna topraklarının neredeyse yarısında yoğunlaşmıştır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com