Ukraynalılar hangi yabancı liderlere karşı olumlu bakıyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalılar ABD Başkanı Joe Biden ve Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda’ya karşı en olumlu tutumu sergiliyor.

Razumkov Merkezi tarafından yapılan bir anket sonuçlarına göre ankete katılanların çoğunluğu ABD Başkanı Joe Biden (78) ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda (76) için en yüksek oradan olumlu tutum sergilerken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron (62), Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen (60), İngiltere Başbakanı Rishi Sunak (56%), Almanya Başbakanı Olaf Scholz (%55), Kanada Başbakanı Justin Trudeau‘ya (%50) olumlu tutum sergiliyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Katılımcıların göreceli çoğunluğu Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu‘ya (%49), Polonya Başbakanı Donald Tusk‘a (%47), İtalya Başbakanı Giorgia Maloni‘ye (%39) karşı olumlu bir tutum sergiliyor.

Putin’e karşı olumsuz bir tutum açık ara galip geliyor (%96 ona karşı olumsuz olduklarını söyledi). Aleksander Lukaşenko (%92), Macaristan Başbakanı Viktor Orbán (%69), Çin Devlet Başkanı Xi Jinping (%64) ile Ukraynalıların en yüksek oranda olumsuz tutum sergiledikleri diğer liderler..

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olumsuz tutum sergileyenlerin oranı (%42) ona karşı olumlu tutum sergileyenlerin oranını (%38) aşıyor. Aynı durum Slovakya Başbakanı Robert Fico için de geçerli (sırasıyla %29.5 ve %14).

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com