General Hodges, Rusya’nın tehdit ettiği şeyi yapacağından emin

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD silahlı kuvvetlerinin Avrupa’daki eski başkomutanı emekli korgeneral Ben Hodges, Ukrayna’da zaferi elde etmesi halinde Rusya’nın Baltık ülkelerine veya başka bir NATO devletine saldıracağından emin.

Radyo NV ile bir röportajda konuşan Hodges “Ukrayna başarılı olmazsa ve Rusya Ukrayna’yı yenebilirse, o zaman Rusya’nın tehdit ettiği şeyi yapacağına inanıyorum. Yani: Litvanya, Letonya veya Estonya’ya veya belki Polonya veya Romanya’ya karşı saldırıya devam edecek.” dedi.

Rusya’nın, Ukrayna’daki kayıplarını toparladığı anda NATO’ya karşı saldırıya geçebileceğine vurgu yapan Hodges “Bence Rusya’nın 3-4 yıl içinde böyle bir saldırganlığa girişmesi çok zor bir iş değil. Tabii eğer Ukrayna ABD, Almanya, İngiltere, Fransa ve diğer Batılı ülkelerin yardımıyla başarılı olursa o zaman başka. Rusya bunu yapamayacak. Ayrıca İttifak bir arada kalırsa, eğer ABD kararlıysa, tüm ülkeler kararlıysa, o zaman Rusya’nın daha fazla ilerlemeyeceğini düşünüyorum.”

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

General, aksi takdirde Kremlin’in Almanya’yı işgal etme ihtimalinin düşük olduğunu, ancak Rusya Federasyonu’na komşu ülkelerin tehdit altında olduğunu da kaydetti:

“Tek yapmak istedikleri NATO’yu parçalamak. Bunun için de bir Baltık ülkesine ya da Polonya’ya saldırmaları gerekiyor.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com