Ukrayna’da demiryolu lojistik şirketine 35 milyon dolar kredi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası (EBRD), dünyanın en büyük tarım tüccarı olan Louis Dreyfus Company’nin (LDC) Ukraynalı bir yan kuruluşuna 35 milyon dolar kredi sağladı.

İnterfax ajansının verdiği habere göre ilgili anlaşma, Louis Dreyfus Company Ukrayna Genel Müdürü Aleksander Karpenko, EBRD Altyapı Anabilim Dalı Başkanı Susan Gorensson ve EMEA LDC Bölgesi Mali Direktörü Herve Saor tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndaki bir toplantıda imzalandı.

Şirket temsilcileri, fonların, tahıl işleme alanındaki şirketin lojistik faaliyetlerini büyük ölçüde kolaylaştıracak ‘bin’ tane tahıl vagonu satın almak için kullanılacağını belirtti. LDC, hububat taşıma yöntemlerini Ukrayna’nın tarım bölgelerinden limanlara doğru çeşitlendirebilecek.

Ayrıca bakınız: Odessa’ya hızlı tramvay. 47 milyon euro tahsis edildi.

Yeni demiryolu vagonları sayesinde kamyonlar tarafından taşınan tahıl miktarı azalacak ve böylece yıllık CO2 emisyonlarını 8.5 bin ton azaltacaktır.

Buna ek olarak, şirket 2019’da Ukrayna‘nın 72 milyon tondan fazla tahıl hasat etmesinin beklendiğini ve bunun 50 milyon tondan fazlasının ihraç edileceğini vurguladı.

Bildirildiği üzere, ilgili projenin uygulanması Ukrayna pazarında araç kıtlığı sorununu çözmeyi ve LDC’nin Ukrayna’da güvenilir ve verimli bir tedarik zinciri oluşturma stratejisini desteklemeyi amaçlayacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com