SBU, sahte “Ukrayna Cumhurbaşkanı”nı ortaya çıkardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), kendisini “Ukrayna cumhurbaşkanı” olarak ilan eden ve bir gölge hükümet oluşturan sahte demokrasinin liderini ifşa etti.

SBU web sitesine göre sözde “demokrasi”nin devlet karşıtı örgütünün lideri Dnipro’da ortaya çıktı. Kişinin, Ukrayna’da anayasal düzeninin devrilmesi için kamuoyuna çağrılarda bulunduğu tespit edildi.

Ukrayna’nın dış politikada ihtiyacı olan dört şey: hız, yaratıcılık, hırs ve verimlilik

Sahte cumhurbaşkanı, mevcut hükümet organlarını gayrimeşru kabul ederek, Ukraynalıları onları yenileriyle değiştirmeye çağırdı. Ayrıca hükümeti şiddet kullanarak devirme seçeneğini de dışlamadı.

Soruşturma materyallerine göre, şüpheli “Tüm Ukrayna Ulusal Kongresi” saflarında benzer düşünen insanları topladı ve onlarla birlikte bir gölge hükümet kurdu. İlk toplantıda kendisinin sözde “Ukrayna Cumhurbaşkanı” seçilmesini sağladı. Ayrıca “Verkhovna Rada başkanı”, “başbakan”, bakanlar atayarak mevcut devlet organlarını “terörist yapılar” olarak kabul etti.

Sahtekar, ATO/JFO gazilerinin ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin aktif askerlerinin desteğini almaya çalıştı. Onlara ateşli silah sahibi olma hakkını vererek bunu başarmayı umdu.

Evde yapılan aramada, sahte oluşumların mühürleri ve formları, yasadışı faaliyet kanıtı olan bilgisayarlar ve cep telefonları, kendi kendini üst düzey yetkili ilan eden makamların sahte emirleri ve diplomatik pasaportları ele geçirildi.

Slovakya’ya yasadışı geçmek isteyen Türkiye’den gelen göçmenler ateş açılarak durduruldu

Şu anda, sözde halk iktidarının lideri, Ceza Kanunu’nun “Anayasal düzeni şiddetle değiştirmeyi veya devirmeyi veya devlet iktidarını ele geçirmeyi amaçlayan eylemler” maddesi uyarınca şüpheli ilan edildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com