Ukrayna’da inşaat izni başvurularının sonuçlanması 1 güne kadar indirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Son üç ay içerisinde Ukrayna Devlet Mimarlık ve Şehircilik Müfettişliği (GIAG), binlerce inşaata hazır olma beyanı, çalışmanın başlangıcına ilişkin mesajlar ve bunların uygulanması için izinler yayınladı. Vakaların %99’unda başvuru sahipleri, başvurularına 24 saat içinde cevap aldı.

Bölgesel Kalkınma Bakanlığı basın merkezi tarafından bildirildiğine göre GIAG, üç aylık bir çalışma döneminde yaklaşık 1200 inşaat ruhsatı verdi ve 1800 belgeyi işleme aldı. Tüm gereksinimleri karşılıyorsa, bir inşaatı devreye alma süreci şimdi üç gün kadar sürüyor ve herhangi bir başvuruya 24 saat içinde yanıt veriliyor (vakaların %99’u). Bu, .

Ukrayna’dan 2021 yılında 106 milyon ton ile rekor düzeyde tahıl hasadı

Genel olarak, gerekli izinler için bekleme süresi birkaç ay birden kısaltılmıştır.

Bölgesel Kalkınma Aleksey Çernişov, mesajında departmanın maksimum dijitalleşme üzerinde çalışmaya devam ettiğini ve bunun yolsuzluk risklerini ortadan kaldırmanın anahtarı olacağını söyleyerek “Yeni ilkeler ve çalışma algoritmaları sayesinde, denetimler ile sonsuz ve asılsız ziyaretleri sona erdi.” dedi.

15 Eylül 2021’de Devlet Mimarlık ve İnşaat Müfettişliği (SACI) yerine Devlet Mimarlık ve Şehircilik Müfettişliği (GIAG) çalışmaya başlamıştı.

Slovakya’ya yasadışı geçmek isteyen Türkiye’den gelen göçmenler ateş açılarak durduruldu

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com