Kiev’de “seçkin” kızlarla tanışmak isteyenleri dolandıran çete yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de, “kıskanılacak gelinler” ile toplantılar organize ederek, ağlarına düşürdükleri erkekleri dolandıran biri Rus vatandaşı üç kişi gözaltına alındı.

Kiev şehir savcılığına göre, 1999 doğumlu Rus vatandaşı yasadışı faaliyetleri için on kişilik bir ekip kurdu. Kiev’de Peçerska semtinde, kafe görünümü verilen bir yer kiralanarak potansiyel kurbanların oraya çekilmesi sağlandı.

Mağdurları ise popüler bir hızlı buluşma sitesinde, kız kılığına girmiş çağrı merkezinin yöneticileri seçiyordu. Eşleşme sonrası iletişime geçerek buluşma ayarlanıyordu.

SBU, sahte “Ukrayna Cumhurbaşkanı”nı ortaya çıkardı

Kendilerini hukuk öğrencileri, varlıklı iş adamlarının kızları ve varlıklı erkek arayan başarılı iş kadınları olarak tanıtıp, toplantıya da şoförlü lüks araçlarla geliyorlardı.

Potansiyel kurbanlardan belirlenen bir kafeye gitmeleri ve akşama devam etmek için paket yemek ve içecek sipariş etmelerini isteyen kızlar; diğer yerlere göre 10 kat daha pahalı olarak 4-17 bin UAH arasında yemek ve alkollü içeceklerin hesabını ödetiyordu.

Potansiyel kurban hesabı ödedikten sonra, iddiaya göre kız acilen eve çağrılarak, paketle birlikte buluşma yerinden ayrılıyordu. Kiev polisi satın alındığı iddia edilen ürünlerin kısa süre sonra kafeye geri dönen kız tarafından iade edildiğini belirtti.

Slovakya’ya yasadışı geçmek isteyen Türkiye’den gelen göçmenler ateş açılarak durduruldu

Her gün düzinelerce erkek dolandırıcılık planının kurbanı olurken dolandırıcıların günlük kazancının 60 bin UAH’a kadar çıktığı belirtildi.

Başkent göç polisi departmanı çalışanlarının özel kuvvetler eşliğinde katıldığı operasyonla üç organizatör gözaltına alındı. 1999 doğumlu Rus vatandaşı ile yardımcıları 2002 doğumlu Volin’li ve 1997 doğumlu Transkarpatyalı iki Ukraynalı.

Sanıklar mallarına el konulması ve on iki yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Polis memurları, dolandırıcılık faaliyetlerine karışmış olabilecek diğer kişileri tespit etmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com