Ukrayna, AB ile Ortaklık Anlaşmasını yüzde 61 oranında yerine getirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması’nı yüzde 61 oranında yerine getirdi. Yükselen oran Ukrayna’yı Avrupa normlarına daha da yaklaştırıyor.

Ukrayna’nın Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olga StefanişinaHükümetin ve Verkhovna Rada’nın başlattığı Avrupa entegrasyon toplantıları etkinliklerini gösteriyor. Şu anda AB ile Ortaklık Anlaşması’nın uygulanması yüzde 61. Anlaşma, Ukrayna’yı Avrupa normlarına yaklaştırıyor ve Avrupa Birliği’ne daha derin bir entegrasyon getiriyor.”

Yeni kararname: Ukrayna’nın dış politikası hakkında kim açıklama yapabilir?

Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonu için Hükümet Koordinasyon Dairesi’ne göre, özellikle hükümet aşağıdaki Avrupa entegrasyon yasa tasarılarını destekledi:

  • Fikri mülkiyet haklarının Avrupa düzeyinde korunmasına ulaşmayı ve mahkemede fikri mülkiyet haklarının korunmasını iyileştirmeyi amaçlayan “Fikri Mülkiyet Haklarının Korunmasının Güçlendirilmesine İlişkin Ukrayna’nın Bazı Yasama Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair” kanun;
  • Ukrayna alkollü içkilerinin AB pazarına erişimini kolaylaştıracak ve alkollü içeceklere Avrupa standartlarını getirmeyi amaçlayan “Alkollü içeceklerin coğrafi işaretleri hakkında” ve aynı zamanda coğrafi işaretlerin yasal korunmasına ilişkin Ortaklık Anlaşması’nın uygulanmasını sağlayan “Alkollü içeceklerin coğrafi işaretleri hakkında” alkollü içecekler;
  • Yetkililer için çevrenin durumu hakkında bilgiye erişim için tek bir birleşik elektronik sistem oluşturulmasını ve her vatandaşa erişim sağlanmasını amaçlayan “Kirletici Salınımların Ulusal Kaydı ve Aktarımı Üzerine” kanun;
  • Atık suların çevre üzerindeki olumsuz etkisinin aynı anda azaltılması şartıyla, vatandaşların yüksek kaliteli drenaj alma haklarının gerçekleştirilmesi için gerekli koşulları getiren “yerleşim yerlerinin atıksu bertarafı hakkında” kanun.

Ayrıca hükümetin katı yakıtlı kazanlar, havalandırma üniteleri, depolama, yoğun soğutma ve şok dondurma odaları, yoğuşma üniteleri ve soğutma üniteleri için eko-tasarım gerekliliklerine ilişkin teknik düzenlemeleri onayladığı bildiriliyor.

Ukraynalıların yüzde 58’i AB üyeliğini, yüzde 54’ü NATO üyeliğini destekliyor

Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonu Koordinasyon Hükümet Ofisi, “Bu tür çözümler hem insan sağlığı, hem de çevre için çevre güvenliği standartlarına uyumu sağlar ve Avrupa standartlarını uygular.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com