Ukrayna’da leasing pazarı yüzde 40 büyüdü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da leasing pazarı yüzde 40 büyüdü

Geçen ay şirketler, Ukrayna’da satın alınan tüm arabaların %15’ini kiraladı. Ağırlıklı olarak, Ukraynalılar kullanılmış araba satın alırlar. Pazar liderleri belirlendi.

Ukraynalı Kiralamacılar Birliği, Kasım ayında, Ukrayna’da leasing yolu ile kiralanan araç sayısının 2020’nin aynı ayına göre %40 ve yılın başından itibaren ise %21 arttığını bildirdi. Çoğu zaman ise Ukraynalılar kullanılmış araba kiraladığını ve Renault’nun en popüler marka olmaya devam ettiğini iletti.

Ukrayna mobilya sektörü gelişmeye açık bir alan; 2021’de ihracatını yüzde 43 artırdı

Genel olarak, birliğe üye leasing şirketlerinin birincil ve ikincil otomobil pazarlarındaki payı, Ukrayna’da aylık satın alınan tüm otomobillerin %15.1’ini ve ticari araçların %8.5’ini oluşturmaktadır.

Aynı zamanda, leasing yoluyla satın alınanların çoğunluğu (%63) kullanılmış arabalardır.

Aşağıdaki şirketler, Kasım ayında yeni otomobiller için alıcılarla yapılan sözleşmelerin sayısında lider oldu:

  • OTP Leasing;
  • ULF Finance;
  • Alfa-Leasing Ukraine.

Kullanılmış araç segmentinde liderler:

  • Avtokredit Plus;
  • ULF Finans;
  • Aventus Leasing.

Genel olarak Kasım ayı leasing piyasası şu şekilde dağılmıştır: %78 otomobil, %9 kamyon, %5 hafif ticari araç, %5 diğerleri.

Ukrayna, AB ile Ortaklık Anlaşmasını yüzde 61 oranında yerine getirdi

Renault, Ukraynalıların kiraladığı en popüler otomobil olmaya devam ediyor (pazarın %17’si). Ayrıca ilk 5’te Toyota (%10), Peugeot (%10), Skoda (%9) ve Volkswagen (%6) yer alıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com