Zelenskiy, Erdoğan ile Kırım’daki tutuklamaları görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Türkiye cumhurbaşkanları ABD’de yaptıkları toplantıda Kırım’daki insani durumu, ekonomik konuları ve askeri işbirliği konularını ele aldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu için gittikleri New York’ta bir araya geldi. Ülke liderleri, Kırım’da gözaltına alınan aktivistlerin serbest bırakılması için Türkiye’nin yapabileceği yardım konularını ele aldı.

Devlet başkanları toplantısı Türkiye Cumhuriyeti’nin BM Daimi Temsilciliği’nde yapıldı.

Türkiye, Rus işgali altındaki Kırım’da yasadışı oylamanın sonuçlarını reddetti

Ukrayna cumhurbaşkanı basın sekreteri Sergey Nikiforov, Erdoğan ve Zelenskiy’nin ilhak edilen Kırım’daki insani durumu ve “Türkiye’nin tutukluların, özellikle de Kırım Tatarlarının serbest bırakılmasına nasıl katkıda bulunabileceğini” görüştüklerini söyledi.

Toplantıda ekonomi ile ilgili konular da ele alındı. Devlet başkanları, ülkeler arasında bir serbest ticaret anlaşmasının hazırlanması ve imzalanmasının tamamlanması gerektiğini açıkladı. Özellikle Orta Doğu’dan Türkiye’nin yardımıyla sıvılaştırılmış gaz tedarikinden bahsettiler.

Ukrayna, Türkiye’den güncellenmiş bir hava savunma komuta ve kontrol sistemi satın alacak

Özellikle deniz alanında olmak üzere askeri işbirliği konularını da tartıştılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com