Türkiye, Rus işgali altındaki Kırım’da yasadışı oylamanın sonuçlarını reddetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye, işgal altındaki Kırım topraklarında yapılan Rusya Devlet Duma seçimlerinde oylama sonuçlarını reddetti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, Kırım’da gerçekleştirilen seçimlerle ilgili sorulan soruya yazılı olarak cevap verdi. Türkiye’nin, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiğini ve Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımadığını da vurgulayarak;

“Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne olan desteğini sürdürmekte ve Kırım’ın hukuka aykırı ilhakını tanımamaktadır. Bu çerçevede, 17-19 Eylül 2021 tarihlerinde Kırım’da da düzenlenen Rusya Federasyonu Devlet Duması seçimlerinin Kırım itibarıyla sonuçlarının Türkiye açısından hukuki bir geçerliliği bulunmamaktadır.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da, Rusya Devlet Duması seçimlerinin özgür ve adil prosedürlere uymayan koşullarda yapıldığını söyledi.

Ukrayna’da 15 ülkeden askerlerin katıldığı Rapid Trident tatbikatları başladı

Avrupa Birliği, Rusya’daki Devlet Duması seçimlerinin hazırlıklarını çevreleyen “gözdağı ortamını” kınadı. AB dışişleri sözcüsü Peter Stano, işgal altındaki Kırım’daki oylamanın sonuçlarının tanınmayacağını söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com