Lviv’de gece kulüplerinin çalışması askıya alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovy, Lviv Şehri Teknojenik ve Çevresel Güvenlik ve Acil Durum Komisyonu’nun, koronavirüs ile durumun ağırlaşmasıyla bağlantılı olarak gece kulüplerinin çalışmasını yasaklamaya karar verdiğini söyledi.

Telegram kanalında yazan belediye başkanı “Gece kulüplerinin çalışması yasak. Tüm restoran ve kafe işletmeleri de ancak 23:00’e kadar çalışabilir.” diye yazdı.

Komisyon, Covid-19’a karşı aşı olmak isteyenlerdeki keskin artışla bağlantılı olarak aşı merkezlerinin çalışma saatlerini de uzatma kararı aldı.

Ayrıca belediye başkanı, komisyonun ekonomik faaliyet nesnelerini kontrol etmek için bir protokolü onayladığını söyledi.

Ukraynalıların yaklaşık yüzde 9’unun maaşı 1000 doların üzerinde

Bu belge, kurumların çalışma mekanizmasını; hangi çalışanların ve hangi koşullarda çalışmasına izin verildiğini, çalışanların çalışmasına izin verilmesi için işverene hangi belgeleri sağlamaları gerektiğini ve ayrıca kurumun iş için gerekli sıhhi standartlarını açıklamaktadır.

Lviv’de Acil Durumlar Komisyonu, karantina standartlarını sıkılaştırmaya karar vermiş, toplu etkinlikleri yasaklamış ve okulları iki haftalık bir tatile göndermişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com