Ukrayna polisi, halka açık yerlerde COVID sertifikalarını QR koduyla kontrol edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde belirtildiğine göre, Ukrayna devriye polisi COVID- 19 aşı sertifikalarını QR koduyla kontrol edecek.

Ulusal Polis, Dijital Kalkınma Bakanlığı ile birlikte, Diya uygulaması üzerinden sertifikaların hızlı bir şekilde doğrulanması veya kağıt versiyonunu tarayan uygun yazılımı geliştirip entegre etmeye başladığını kaydetti.

Sertifikaları kim kontrol edecek. “21 Ekim’den itibaren Devlet Gıda Servisi, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi çalışanları ve Ukrayna Karakol Polisi çalışanları, vatandaşlar için aşı sertifikalarının gerçekliğini kontrol edecek. Muayene, hastalığın yayılabileceği kalabalık yerlerde, ulaşım sırasında, kuruluşlara, pazarlara, ticaret katlarına yapılan ziyaretler sırasında gerçekleştirilecek.” dedi.

Ukrayna 14 yaşından büyük çocukları aşılamayı planlıyor

Sertifikada ne belirtilmelidir. Kağıt aşı sertifikalarında aşı tipi, aşı dozlarının sayısı, doktorun imzası ve resmi bir sağlık kurumunun mührü hakkında gerekli bilgileri içermesi gerektiği kaydedildi.

“Vatandaşların aşılanmasına ilişkin tüm veriler, uluslararası veri tabanlarına da bağlı olan kayıtlarda zaten bulunuyor. Bilgiler çok dikkatli bir şekilde kontrol edilecektir. Aşı sertifikalarını kontrol edecek kişilerin sertifikaların gerçek olduğundan emin olmaları gerekiyor çünkü bilinen sahtecilik vakaları var.” denildi.

Sahtecilik cezaları. sahte tıbbi belgelerin üretimi ve satışı için suçluların 17 bin UAH para cezasından 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini kaydetti. Sahte sertifikaların kullanımı için 850 UAH para cezasından başlayarak 2 yıla kadar özgürlük kısıtlaması cezası verilebilir.

Zelenskiy: Kara para aklama olayına karışmadım

Mesajda “Sahte aşı sertifikası siparişi veren ve satın alan kişiler, sahte belge bulunursa ve kullanmaya teşebbüs ederse, resmi şartları ihlal etmekten sorumlu tutulacaktır. Bu, 17 ila 34 bin grivna arasında bir para cezası olabilir. COVID -19’dan muzdarip bir kişinin hastalığı yaydığı kanıtlanırsa, kovuşturulabilir.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com