Ukrayna 14 yaşından büyük çocukları aşılamayı planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı 14 yaş ve üzeri çocukların aşılanması için belgeleri hazırladı. Ayrıca 12 yaşından büyük çocukları da aşılamaya hazırlanıyorlar.

Kiev Devlet Gıda ve Tüketici Hizmetleri Ana Müdürlüğü başkanı Oleg Ruban, Ukrayna 24 kanalının yayınında, 14 yaşından büyük çocukların aşılanması için gerekli belgelerin zaten hazır olduğunu söyledi.

Ona göre, Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından 14 yaşından büyük çocukların aşılanması için izinler hazırlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı’nın nüfusun belirli gruplarını aşılamak için önlemler alabileceğini de kaydeden Ruban. “18+ ve 14+ aşı ile ilgili belgeler hazır. Benzer kararlar 12 yaşından büyük çocuklar için de alınıyor.” dedi.

Ruban’a göre, Delta suşu şu anda aktif olarak yayılıyor ve Ukrayna’da bir sonraki insidans zirvesi Kasım ayı başlarında gözlemlenecek. Daha önce Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, okulların ve diğer eğitim kurumlarının koronavirüsün yayıldığı başlıca yerler arasında olduğunu söyledi. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı, Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın 18 Ekim’den itibaren okulların tatile başlamasını tavsiye etti.

Göç yasasını ihlal eden Türk vatandaşı Ukrayna’dan deport edildi

Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisi’nin raporuna göre, Ukrayna’da 0-9 ve 10-19 yaş kategorilerindeki çocuklar ve gençler arasında COVID-19 insidans oranı, pandemi döneminin tamamı için maksimum değerleri aştı.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı 12 yaş ve üzeri çocuklar için Pfizer aşısını onaylayabileceğini belirtmişti. Bir sonraki adım ise 5 yaşından büyük çocuklar için aşı onayıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com