Donbass’ta ateşkes ihlali: Ukrayna mevzilerine sekiz kez ateş açıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçtiğimiz gün Donbass’ta Rusya Federasyonu’nun silahlı oluşumları sekiz kez ateşkesi ihlal etti. Bombardıman sonucunda bir Ukraynalı asker öldü.

Müşterek Kuvvetler operasyonunun karargahı tarafından bildirildiğine göre özellikle, operasyonel-taktik grubu “Sever”in sorumluluk alanında, işgalciler, Ukraynalı askerlere, tanksavar bombası ve ağır makineli tüfekleri kullanarak kışkırtıcı şekilde ateş açtı.

“Vostok” operasyonel-taktik grubunun sorumluluk alanında, Rus işgal kuvvetleri otomatik ağır hizmet bombası fırlatıcılarından Ukrayna mevzilerine ateş açtı.

Lomakine, Krasnogorovka ve Maryinka yerleşimlerinin yakınında, işgalciler, çeşitli sistemlerin el bombası fırlatıcılarından ve büyük kalibreli makineli tüfeklerden Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini hedef alarak ateş açtı.

Ayrıca, 10 Mart akşamı, Rus silahlı kuvvetleri, Starognatovka köyü yakınlarındaki Ukrayna mevzilerine hafif silahlar ateşledi. Düşman saldırısı sonucunda bir Ukraynalı asker öldü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com