Ukrayna Parlamentosu kumarın yasallaştırılması tasarısını reddetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Parlamento, kumarın organizasyonu ve yürütülmesindeki faaliyetlerin devlet tarafından düzenlenmesi hakkındaki yasa tasarısını reddetti.

Bakanlar Kurulu tarafından geliştirilen tasarı, en az 226 milletvekili desteği alması gerekirken 213 milletvekili tarafından desteklenmiştir.

Meclis Başkanı Dmitri Razumkov tasarıyı revizyon için komiteye iade etme önerisinde bulundu. Bu girişim 243 oyla desteklenmiştir.

Belge, lisans sayısının, kumar kuruluşlarının ve oyun ekipmanlarının sınırlandırılmasını sağlamaktadır. Kumarhaneleri sadece beş yıldızlı otellere yerleştirmeyi ve slot makinesi sayısının azaltılması planlanıyor.

Tasarıya göre sadece 18 yaşından büyüklerin kumar oynamasına izin verilecektir. Oynatıcının kimlik ibraz etmesi, internette oynuyorsa kopyasını göndermesi veya elektronik dijital imzasını içeren bir pasaport ibraz etmesi gerekmektedir. Yaşı küçük birine kumar oynatılmasının cezası ise 2 milyon UAH (500 asgari ücret) olarak belirlenmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com