Ukraynalılar için Rusya’ya kimlikle gidiş yolu kapandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

1 Mart’tan itibaren Ukraynalılar sadece pasaportları varsa Rusya Federasyonu sınırı geçebilecekler

Rbc.ua’nın verdigi habere göre, geçici olarak işgal edilen bölgeler bakanlığından bildirildiğine göre, 1 Mart’tan itibaren Ukrayna , Rusya Federasyonu ile sınırı geçmek için kurallarda değişikliklere gidiyor ve artık Rusya sınırına geçmek isteyen Ukraynalılar pasaport kullanmak zorunda olacaklar.

Değişikliklerin 18 Aralık 2019 tarihli 1056 tarihli Bakanlar Kurulunun “Ukrayna ile Rusya Federasyonu Antlaşmaları ile ilgili belirli hükümlerinin işleyişine ilişkin” kararından kaynaklandığı bildirildi.

Bakanlık, “1 Mart 2020’den itibaren Rusya Federasyonu ile devlet sınırını geçmek ancak yurtdışına seyahat etmek için Ukrayna vatandaşı pasaportu olması durumunda gerçekleştirilecek.” dedi.

Böylece, Rusya’ya seyahat edecek Ukraynalılar kimlikle (iç pasaport) bunu yapamayacaklar.

“Bu nedenle Ukrayna hükümeti tarafından kontrol edilen bölgeye giren ve 01.03.2020 itibariyle burada kalan Ukrayna vatandaşları, Ukrayna pasaportu olmadan Ukrayna devlet sınırındaki kontrol noktalarından kalıcı ikamet yerlerine geri dönemeyecektir. ” diye de eklendi.

1 Ocak 2018’den itibaren Rus vatandaşları Ukrayna’ya sadece biyometrik pasaportlarla veya sınırdaki biyometrik verileri kaydedildikten sonra girebilmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com