Ukrayna, Avrupa Badminton Şampiyonasına ilk kez ev sahipliği yapacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Badminton Federasyonu basın servisi tarafından verilen bilgiyi göre, 28. Avrupa Badminton Şampiyonası 27 Nisan – 2 Mayıs 2021 tarihleri arasında Ukrayna’da yapılacak.

Ukrayna Badminton Federasyonu Başkanı Aleksey Dneprov, “Devletin ve ortaklarımızın desteğiyle, Kiev’de Avrupa Badminton Şampiyonası’nı en üst düzeyde düzenlemeye hazırız” dedi.

Ukrayna’daki 2021 Avrupa Badminton Şampiyonası’nı düzenlemenin ülkeyle gurur duymak için bir neden olduğunu ve güvenilir bir ortak olarak Ukrayna’ya duyulan güvenin göstergesi olduğunu vurguladı.

Toplantıya yarışmanın organizasyon komitesi liderliği ve Ukrayna Badminton Federasyonu Konseyi temsilcileri, Avrupa Badminton Konfederasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Jimmy Andersen de katıldı.

Jimmy Andersen, Ukrayna’nın şampiyonaya yüksek düzeyde hazır olduğuna dikkat çekti.

  1. Avrupa Badminton Şampiyonası 27 Nisan – 2 Mayıs 2021 tarihlerinde Kiev’de Spor Sarayı’nda düzenlenecek. Bu turnuva ilk kez Ukrayna’da yapılacak.

Avrupa Badminton Şampiyonası, her yıl 200’den fazla sporcunun katıldığı Avrupa’nın en prestijli turnuvasıdır.

Kiev’deki şampiyona, Tokyo Olimpiyatları seçiminde belirleyici olacak. Avrupa Badminton Şampiyonası’nın Ukrayna’da yapılması kararı Ağustos 2019’da alınmıştı ve turnuvanın 21-26 Nisan 2020’de gerçekleştirilmesi planlanmıştı ancak Covid-19 salgını nedeniyle turnuva ertelendi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com