Zelenskiy Tahran’daki kazada detayları söylemek için henüz erken

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, İran’daki Ukrayna Uluslararası Havayolları uçağının felaketiyle ilgili bir toplantı düzenledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı basın servisi tarafından “Operasyonel karargahın toplantısında, soruşturmanın ayrıntılarını dile getirmek için çok erken olduğu belirtilmiştir” denildi.

Raporda, 45 kişilik bir Ukraynalı grubun kazanın nedenleri üzerinde çalıştığı belirtiliyor. “Uçak parçaları inceleniyor, kurbanların akrabalarının DNA’sı cesetleri tanımlamak için toplanıyor. Şu anda, 11 kurbandan 9’unun akrabalarından alındı, ikisi için, lojistik sorunlar çözüldüğünde yakın gelecekte alınacak.” denildi.

Buna ek olarak, Ukrayna Cumhurbaşkanı bu konu ile alakalı uluslararası görüşmeler de yapmaktadır. 9 Ocak’ta Zelenskiy, İngiltere ve İsveç‘in başbakanları, İran ve Afganistan cumhurbaşkanları ile telefon görüşmeleri yaptı. Kanada Başbakanı ve AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi ile de bir telefon görüşmesi yapması planlanıyor.

Zelenskiy, Ukrayna’nın şeffaf ve nesnel bir soruşturma olmasını beklediğini vurgulamıştır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com