FlixBus Ukrayna ve Türkiye pazarlarına girdikten sonra yolcu sayısı arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Şirketin basın servisi açıklamasında 2019 sonuçlarına göre, Avrupa’nın en büyük otobüs firması FlixBus 62 milyon yolcu taşıdı. 2019 yılında firma Ukrayna ve Türkiye’de piyasaya girdi.

FlixBus yolcu sayısı bir önceki yıla göre % 37 arttırdı. Şirket, büyümesini yeni pazarlara bağlamaktadır. 2019’da FlixBus Ukrayna ve Türkiye‘de çalışmaya başladı.

Ukrayna’da, şirket üç otobüs firmasıyla işbirliği yapıyor ve 10 şehirde temsil ediliyor: Kiev, Lviv, Odessa, Jitomir, Rivne, Vinnitsa, Uman, Hmelnitski, Ternopil ve Ujgorod. Polonya, Almanya, Macaristan, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti ile Ukrayna’daki FlixBus ağında doğrudan otobüs hizmeti bulunmaktadır.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Andre Schwammline, ” Sadece yedi yıl içinde, binlerce noktaya her gün 400.000’den fazla yolcu taşıyan dünyanın en büyük otobüs operatörü olduk.” dedi.

FlixBus, Ukrayna‘dan gelen hat sayısını artırmayı ve Güney Avrupa ve Baltık ülkelerine yeni varış noktaları başlatmayı planlıyor.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com