Ukrayna Havayolları uçağının füze ile vurulduğuna dair iddialar (fotoğraf)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: Reuters

Kazanın nedenleri hakkında ilk resmi açıklamalara rağmen, İnternet kullanıcıları Ukrayna Uluslararası Havayolları’nın Tahran-Kiev uçuşunu yapan Boeing 737-800 uçağının füze ile vurulmasına benzer etkilere sahip hasarlar gösterdiği konusunda tartışıyorlar.

Delo.ua’nın verdiği haberde argümanlarında, uçak parçalarında füze ile vurulmanın sonuçlarına benzer hasarları gösteren fotoğrafları belirtiyorlar.

Kullanıcılardan birisi “Ukrayna Havayolları’nın Boeing 737 uçağı gövdesindeki karakteristik girişlere bakılırsa, İran hava savunması onu düşürdü.Bu muhtemelen kazara olmadı.” dedi

Uçak 2016 üretimi olup, doğrudan uçak fabrikasından havayolu tarafından alındı. Uçağın planlı son bakımı 6 Ocak 2020 idi.

UIA Uçuş Operasyonları Başkan Yardımcısı Igor Sosnovski “Uçağın 2,400 m yükseklik kazandığına dair elimizde veriler var. Mürettebatın hata ihtimali çok düşük, bunu beklemiyoruz. Deneyimleri göz önüne alındığında, mürettebatla ilgili bir şey olabileceğini söylemek çok zor.” dedi .

Авіакатастрофа українського літака в Ірані. Брифінг МАУ

Авіакатастрофа українського літака в Ірані. Наживо брифінг МАУ

Радіо Свобода paylaştı: 8 Ocak 2020 Çarşamba

Yerel basında çıkan haberlere göre, uçağın pilotu acil durum bildiriminde bulunmadı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com