Çernobil bölgesine kaçak olarak girmeye çalışan 186 kişi yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Belirlenmiş (güvenli) yollarla yasal olarak Çernobil terk edilmiş bölgesine seyahat eden turistlerle birlikte, turizm ve eğlence için bu bölgeye yasadışı olarak girmeye çalışanlar da oldu.

2019 yılında, Jitomir müfrezesinin sınır muhafızları, Ulusal Polis memurları ile birlikte Çernobil bölgesine kaçak yollarla girmeye çalışan 186 kişiyi tespit etti.

Önceki yıllara kıyasla, bölge daha fazla yabancı turist çekmeye başladı. 133 Ukraynalıya ek olarak, kolluk kuvvetleri 9 Belarus vatandaşı, 7 Rusya Federasyonu vatandaşı, AB ülkelerinden 21 vatandaş, yani Litvanya, Polonya, Romanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve İsveç, 4 Kazakistan ve 3 ABD vatandaşı gözaltına alındı.

Ukrayna‘nın devlet sınırının 160 km’den fazlasının, Çernobil felaketinin bir sonucu olarak radyoaktif kirlenmeye maruz kalan bölgede yer aldığı unutulmamalıdır. Bu bağlamda, sınır muhafızları dışlama bölgesinin çevresinde de görev yapmaktadır.

Ukrayna mevzuatı ile ilgili makamların izni olmadan bu bölgeye girmek idari sorumluluk cezası getirmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com