Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Başbakan Aleksey Gonçaruk, bakanlar ve Ukrayna Merkez Bankası temsilcileri arasında bir toplantı sırasında yapılan görüşmelerin ses kayıtlarını sızdıran kişilerin bulunması için kolluk kuvvetlerine iki hafta süre verdi.

Zelenskiy SBU başkanı, Başsavcılık, İçişleri Bakanlığı ve NABU , GDB ve Devlet Koruma Dairesi’ne “İki hafta içinde, en kısa sürede bilgi almanızı istiyorum: notları kim tuttu … Bunu kimin yaptığını bulun ve çözün” dedi.

Buna ek olarak, cumhurbaşkanı iki hafta içinde gelecekte benzer olayların ortadan kaldırılması ve teknik olarak bilginin korunması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

“Yetkisiz dinleme ve konuşmaların kaydedilmesi her düzeyde bulunan devlet yetkililerinin bulunduğu ortamlarda yapılamamalıdır, çünkü bu bir ulusal güvenlik meselesidir”.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com