Başbakan Gonçaruk yayınlanan ses kayıtlarına tepki gösterdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Internette “Bakanlar Kurulu toplantısı”nda kaydedildiği söylenen ses kayıtlarının üçüncü bölümü yayınlandı. Görüşmede grivnanın değerlenmesi ve Ukrayna’nın ekonomik kalkınma stratejisi tartışıldı. Bir öneri de vardı, “Hadi bir şeyler yapalım.”

Korrespondent’in verdiği habere göre, Başbakan Aleksey Gonçaruk, 16 Ocak Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Bakanlar Kurulunda toplantının yapıldığı” esnada kaydedildiği iddia edilen ses kayıtları ile ilgili yorum yaptı: ”Ukrayna cumhurbaşkanı ve hükümetine karşı amaçlı bir kampanya yürütülmektedir.”

Gonçaruk “Başından beri, başkan ve hükümete karşı bir ekip başarısız olmamız için çalışıyor. Yapamadılar. Bize karşı savaşanlara hitap ediyorum: bizi korkutmayacaksınız!” dedi.

Наша команда працює над тим, щоби кожен українець відчув реальні зміни

Із самого початку проти команди Президента й Уряду працюють багато людей, яким хотілось, щоб нам нічого не вдалося. Щоб Україні не вдалося.Звертаюся до тих, хто бореться проти нас: Вам нас не злякати! Ми будемо ще наполегливіше викорінювати корупцію і перекривати потоки. Головна ціль роботи нашої команди — перезавантажити країну, зламати стару систему і побудувати нову, без «схематозів» і договорняків. Наша команда працює над тим, щоби кожен українець відчув реальні зміни.Боротьба триває і я впевнений у нашій перемозі!І трохи гарних новин. Зміцнився обмінний курс та збільшилися до 7-річного максимуму накопичення міжнародних резервів, які становлять 25 млрд доларів. Приплив прямих іноземних інвестицій в країну зріс до 2,5 мільярдів доларів. Різко знизилась інфляція до 4,1%. Якщо це не гарні новини для країни, то я повний “профан" в економіці!Володимир Зеленський, Офіс Президента УкраїниДмитро Дубілет, Oksana Markarova, Арсен Аваков, Anna Novosad, Олексій Оржель, Mykhailo Fedorov, Vladyslav Kryklii, Zoryana Skaletska, Оксана Гаврилюк, Юлия Соколовская, Володимир Бородянський – Міністр культури, молоді та спорту України, Тимофей Милованов, Denis Malyuska, Андрій Загороднюк, Dmytro Kuleba, Мінрегіон, Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, Урядовий портал

Олексій Гончарук – Прем'єр-міністр України paylaştı: 15 Ocak 2020 Çarşamba

Ona göre, mevcut takımın temel amacı ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak, eski sistemi yıkmak ve “anlaşmalar” olmadan yeni bir sistem kurmaktır. Gonçaruk zafere olan güvenini dile getirdi.

“Döviz kuru güçlendi ve 7 yılın en yükseği olan 25 milyar dolarlık uluslararası rezerv birikti. Doğrudan yabancı yatırım girişleri 25 milyar dolara yükseldi. Enflasyon % 4.1’e düştü. Bu ülke için iyi bir haber değilse, o zaman ben başbakan olarak, ekonomide tam bir cahilim” dedi.

Bu arada, konuşmanın üçüncü bölümünde, Başbakan Aleksey Gonçaruk, Maliye Bakanı Oksana Markarova ve Merkez Bankası’ndan Ekaterina Roşkova ve Dmitri Sologub‘un olduğu iddia ediliyor. Görüşmede grivnanın yeniden değerlenmesi ve Ukrayna’nın ekonomik kalkınma stratejisi tartışıldı. Bir öneri de vardı “Hadi bir şeyler yapalım!”

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com