Ukraynalılar uzun bir hafta sonu geçirecek: Ukrayna’da 4 gün tatil

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bu yıl, Bağımsızlık Günü sebebiyle Bakanlar Kurulu’nun 23 Ağustos Pazartesi çalışma gününü 28 Ağustos Cumartesi gününe kaydırmasıyla bağlantılı olarak Ukrayna’da 21-24 Ağustos tarihleri arasında arka arkaya dört gün tatil olacak.

ukraynalılar

24 Ağustos Salı günü gerçekleşecek olan Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yılı etkinlikleri münasebetiyle Pazartesi günü de resmi tatil ilan edilerek üstüste 4 gün resmi tatil olacak.

Bankaların çalışma programı

Ukrayna Ulusal Bankası (NBU), 2021’de Bakanlar Kurulu tarafından iş günlerinin ertelenmesiyle bağlantılı olarak bankacılık sistemi prosedürünü belirledi. Bu nedenle, 2021’de Ukrayna bankacılık sisteminin çalışma günü 23 Ağustos Pazartesi’den 28 Ağustos Cumartesi’ye ertelendi.

21-24 Ağustos 2021 arasındaki dönemde, elektronik ödeme sistemleri aracılığıyla bankalararası transferler 25 Ağustos 2021 günü gerçekleştirilecektir.

Odessa limanında konteynerdeki muzlar arasında 60 kg kokain daha bulundu (video)

NBU’da belirtildiği gibi, 23 Ağustos 2021’de bankalar gerekirse nakit işlem yapabilir. Buna ek olarak, bankalar ATM’lerin sorunsuz çalışmasını sağlamalıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com