Türkiye- Ukrayna Dostluk Ormanı’na 10 bin fidan dikildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye’nin ormanlık alanlarında geçen yaz yangınlar yaşanırken, aynı dönemde Ukrayna’da ‘Hayatı Yeniden Yeşertelim’ sloganı ile Türkiye-Ukrayna Dostluk Ormanı oluşturmak için bir kampanya düzenlenmişti. Bu kampanyada toplanan destekler Adana’nın Sarıçam bölgesinde 67 dekar alanda 10 bin fidana dönüştü.

Ukrayna merkezli Hayat Vakfı ve Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı (OGEM Vakfı) ile TURKSID Ukrayna işbirliğinde Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik oluşturulan Dostluk Ormanı için 10 bin fidan dikildi.

Adana’nın Sarıçam ilçesinde gerçekleştirilen fidan etkinliğine; Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar ve eşi, Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, OGEM Genel Sekreteri Mustafa Akkız, Hayat Yardım Vakfı Başkanı Gayana Yüksel ile pek çok Türk ve Ukraynalı konuk katıldı.

Türk Hava Yolları, Ukrayna uçuşlarına bilet değişimi ve iade hakkı getirdi

Dikilen fidanlardan ikisine, Kiev ve Bahçesaray isimleri verildi. Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, ormanların önemini anlattı. Hayat Vakfı Başkanı Gayana Yüksel, “Korkunç yangınlar Türkiye’nin güneyindeki turistik bölgelerin de içinde olduğu pek çok yerleşim yerini etkiledi. Türkiye birçok badirelerden geçti ve onun bu felaketleri de atlatmaya gücü ve kudreti vardır. Ukrayna, her zaman Türkiye’nin yanındadır” diye konuştu.

Türksid-Ukrayna Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yüksel “Atalarımız hayatta dikili bir agacın olsun derler; bizim çok şükür bir ormanımız oldu. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de yanan ormanlara Ukrayna’dan ilgisiz kalmadık. Hayat Vakfı’nın başlattığı “Hayatı Yeniden Yeşertelim” isimli kampanyaya TURKSİD-UKRAYNA Uluslararası İş İnsanları Derneği olarak kampanyanın başından sonuna kadar maddi manevi destek verdik. Artık Adana Sarıçam bölgesinde 10.000 fidanla başladığımız Türkiye-Ukrayna Dostluk Ormanımız olacak. Benim bildiğim bir sivil toplum kuruluşunun Ukrayna’da başlattığı bir kampanya ile Türkiye’ye destek ilk defa oluyor. Bu anlamlı kampanyaya katılan Ukrayna’da yaşayan duyarlı Türk, Ukraynalı, Kırım Tatar, Azerbaycanlı, Ahıskalı, Gagauz, Özbek… tüm dostlarımıza; Adana Sarıçam’da ağaç dikme törenine gelip fidan diken, bu organizasyonda görev alan ve ufak büyük destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.” şelinde konuşmasını yaptı.

Kampanya çağrı metnine buradan ulaşabilirsiniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com