Türk Hava Yolları, Ukrayna uçuşlarına bilet değişimi ve iade hakkı getirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türk Hava Yolları, Ukrayna uçuşlarına bilet değişimi ve iade hakkı getirdi

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada Ukrayna’da yaşanan güncel gelişmelerden ötürü 13 Şubat öncesinde, 13-28 Şubat tarihleri aralığındaki uçuşlar için alınan biletler için değişiklik ve iade hakkı getirilmiştir. Hizmet 28 Şubat’a kadar kullanılabilir. Bu arada, havayolu Ukrayna’ya uçuşlar düzenlemeye devam edecek.

13 Şubat’ta THY basın servisi tarafından yapılan açıklamada Türk Hava Yolları müşterileri 13-28 Şubat tarihleri arasında Ukrayna uçuşları için biletlerini iade edebilir veya değiştirebilirler.

Altyapı Bakanlığı: Ukrayna üzerinde hava sahası kapalı olmayacak

Belirtildiği üzere sadece, 13 Şubat’tan önce bilet satın alanlara böyle bir hizmet verilmektedir.

” Ukrayna’da yaşanan güncel gelişmeler nedeniyle, 13 Şubat 2022 ve öncesinde biletlenmiş olup, 13-28 Şubat 2022 (dâhil) tarihleri arasında Ortaklığımıza ait Ukrayna (Kiev, Odessa, Lviv, Harkiv, Zaporijya ve Mykolaiv) varışlı seferlere kayıtlı olan yolcularımız, 28 Şubat 2022 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla aşağıda yer verilen haklardan faydalanabileceklerdir. ” denildi.

13 Şubat’tan sonra bu tarihler için alınan biletler için bu geçerli değildir.

Değişiklik hakları:

  1. Aynı parkur ve kabinde olmak kaydıyla, uçuşlarını 31 Mart 2022 (dahil) tarihine kadar olan seferlerimize herhangi bir ücret ve ceza bedeli olmaksızın değiştirebileceklerdir,
  2. Orijinal bilete ait ücret kuralları çerçevesinde parkur değişikliği yapabileceklerdir,
  3. Herhangi bir ücret ve ceza bedeli olmaksızın bilet geçerliliğini 31 Mart 2022 (dahil) tarihine kadar uzatarak biletlerini açığa alabileceklerdir.

İade hakları:

  1. Hiç kullanılmamış biletlerin ücret iadesi yapılacaktır.
  2. Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletteki kullanılmayan uçuşların ücret iadesi yapılacaktır.

Ukrayna’daki hava trafiği sivil uçak sigortalarının askıya alınmasından ötürü durabilir

Türk Hava Yolları’nın Ukrayna’ya uçuşları devam etmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com