Altyapı Bakanlığı: Ukrayna üzerinde hava sahası kapalı olmayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Altyapı Bakanlığı, bazı taşıyıcıların sigorta piyasalarındaki dalgalanmalarla ilgili zorluklar yaşadığını doğruladı; ancak Ukrayna makamlarının hava sahasını kapatmayı planlamadığını belirtti.

13 Şubat Pazar günü hükümetin, hava taşıyıcıları için riskleri önlemek için çalıştığını duyuran Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Ukrayna hava sahasının kapatılmasıyla ilgili bilgiler doğru değil. Gökyüzünü kapatmak Ukrayna’nın egemenlik hakkıdır, herhangi bir karar alınmamıştır. Çoğu havayolu şirketi kısıtlama olmaksızın faaliyet göstermeye devam etmektedir. Özellikle şu anda 29 yabancı havayolu 34 ülkeden uçuş gerçekleştirmektedir.” denildi.

Türk Dışişleri’nden Ukrayna’nın doğu bölgelerine seyahat ve güvenlik duyurusu

Bugün Cumhurbaşkanlığı, Devlet Havacılık Servisi, UkSATSE, Borispol Havalimanı ve Ukrayna havayollarının katılımıyla Altyapı Bakanlığı’nda bir toplantı yapıldığı belirtildi. Taraflar, durumun daha da kötüleşmesini önlemek için bir çözüm bulmaya karar verdiler.

Yapılan açıklamada “Bazı havayolları sigorta piyasalarındaki dalgalanmalarla ilgili zorluklar yaşıyor. Kendi adına, devlet, hava taşıyıcılarını desteklemeye hazır ve havacılık pazarını desteklemek için ek finansal garantiler sağlamayı planlıyor. Şu anda uluslararası ortaklarla ve ilgili hükümet kararlarıyla istişareler yapılıyor.” denildi.

KML havayolu şirketi bir gün önce Ukrayna uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı. Ve bugün, resmi olmayan bilgiler, iddiaya göre yarın, Kiev saatiyle 16:00’dan itibaren, sigorta şirketlerinin olası kayıpları karşılamayı reddetmesi sebebiyle Ukrayna üzerindeki hava trafiğinin durdurulacağı ortaya çıktı. Yine bugün, Ukraynalı SkyUp havayoluna ait bir uçak, Kiev’e gitmekteyken Kişinev havaalanına inmek zorunda kaldı. Uçağın sahibi Ukrayna semalarında uçmayı yasakladı.

19 ülke, vatandaşlarına Ukrayna’dan ayrılmaları yönünde tavsiyede bulundu

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com