Büyükelçi Bodnar: Ukrayna, KAAN savaş uçaklarını satın almayı planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Vasil Bodnar’a göre Ukrayna, Türk savaş uçağı için motor geliştirme çalışmalarına da katılıyor.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar, CNN Türk‘e verdiği röportajda Ukrayna’nın gelecekte Türk KAAN 5’inci nesil savaş uçaklarını satın almayı planladığını söyledi.

Büyükelçiye göre Ukraynalı mühendisler, Türk KAAN savaş uçağı için motor oluşturmaya yönelik bir program üzerinde çalışıyor.

Bodnar, “Ukraynalı ekipler, Türkiye’nin milli muharip uçağı Kaan için motor üzerinde çalışmaları sürdürüyorlar. Ukraynalı ekipler Kaan projesine yönelik çalışıyor ve yarışıyorlar. Bu yeni bir fikir değil, görüşmeler savaştan önce başlamıştı. Motor tasarımında farklı tecrübeleri olan birkaç şirketimiz var.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Türk milli savaş uçağının Amerikan F-35 ve F-22’leriyle yarışabileceğini de sözlerine ekledi. Ancak ABD’nin F-22 Raptor’u ihracat amacıyla satmadığını da belirtmekte fayda var.

Bodnar, “Ukrayna da KAAN’ı alacak. Biz de kendimizi sadece satın almakla sınırlamayacağız, kullanacağız ve bunu nerede yapacağımızı da biliyoruz” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com