Ukrayna’ya yardım konusunda Stoltenberg: Bu, hayırseverlik değil, kişinin kendi güvenliğine yatırım yapması

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya AB üyeliğine aday statüsü verilmesi NATO üyeliği tartışmalarını etkiliyor

Rusya ile savaşta Ukrayna’ya askeri yardım hayır işi değildir. Bu, Kuzey Atlantik İttifakı ülkelerinin kendi güvenliğine yapılan bir yatırımdır.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Barışı asla garanti edemeyiz. Ancak herhangi bir NATO müttefikine yönelik acil bir askeri tehdit sözkonusu değildir. NATO, Moskova’nın tüm müttefikleri korumaya hazırlığımız ve kararlılığımız konusunda yanlış hesaplamalara yer olmamasını sağlamaya devam edecektir” dedi.

Stoltenberg, NATO-Ukrayna Konseyi toplantısının ve ABD liderliğindeki Ukrayna Savunma Temas Grubunun online toplantısının bu hafta yapılacağını da sözlerine ekleyerek “Bu toplantıların her ikisi de bizim desteğimize adanacak. Ukrayna’nın tedarikten lojistiğe kadar her konuda NATO standartlarına yaklaşmasına yardım etmeye devam ediyoruz. Müttefikler büyük miktarda silah, teçhizat ve mühimmat teslimatı yapmaya devam ediyor. Bu destek gerçek faydalar sağlıyor.” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Müttefiklerin yardımıyla “cesur Ukraynalıların Rusya’nın ele geçirdiği toprakların yarısını geri aldığını, Karadeniz’de bir koridor açtığını ve Rus birliklerine ağır kayıplar verdiğini” kaydederek “NATO desteği, gerçek transatlantik yük paylaşımının bir örneğidir. AB’nin yeni ve büyük bir yardım paketine ilişkin son kararını memnuniyetle karşılıyorum. Ve ABD Kongresi’nin de yakında bu karara uymasını bekliyorum. Bu bir hayır kurumu değil. Bu bizim kendimize yaptığımız bir güvenlik yatırımıdır.” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com