Ukrayna’daki hava trafiği sivil uçak sigortalarının askıya alınmasından ötürü durabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'daki hava trafiği sivil uçak sigortalarının askıya alınmasından ötürü durabilir

Avrupa Dayanışma Partisi milletvekili Aleksey Gonçarenko, kendi kaynaklarına dayanarak, en büyük sigorta şirketlerinden birinin Ukrayna hava sahasındaki sivil uçak sigortasını askıya alma kararı nedeniyle Ukrayna’daki hava trafiğinin Pazartesi öğleden sonra askıya alınabileceğini söyledi.

Telegram’da bir paylaşım yapan Gonçarenko şöyle dedi:

“Büyük olasılıkla, yarından itibaren, Kiev saatiyle 16:00’dan itibaren Ukrayna’daki hava trafiği askıya alınacak.

En büyük İngiliz sigorta şirketlerinden biri, yarından itibaren, Londra saatiyle 14:00’den (Kiev saati ile 16:00 ) itibaren, Ukrayna hava sahasında bulunan sivil uçakların sigortasının sona erdiğini bildirdi.

19 ülke, vatandaşlarına Ukrayna’dan ayrılmaları yönünde tavsiyede bulundu

Kiralık uçak sahipleri, uçaklarının Ukrayna hava sahasına uçmasını zaten yasaklıyor.

Şu anda, KLM uçuşlarını iptal etti, SkyUp zaten Funchal’dan Kişinev’e bir uçuşa iniyor, bugün Air France’dan bir yasak gelecek.

Önemli! Yurtdışındaysanız ve eve dönmeye çalışıyorsanız, bunu şu anda yapmak zaten en iyisidir (!). Çünkü önümüzdeki 1-2 hafta içinde bunu yapmak muhtemelen çok zor olacak.”

Gonçarenko, hangi sigorta şirketinin ve hangi havayollarının uçaklarının sigortalı olduğunu belirtmedi.

13 Şubat Pazar günü Air France uçaklarının Ukrayna’ya uçuşlarının yasaklandığını duyurdu.

Hollandalı havayolu KLM Ukrayna’ya uçuşları askıya almaya karar verdi. Cumartesi akşamı yapılması planlanan Kiev uçuşu iptal edildi. Bu karar, Ukrayna çevresindeki gergin durum nedeniyle ihtiyati tedbir olarak alındı. Ocak ayının sonunda KLM, uçaklarının mürettebatının Kiev’de gecelemelerini yasakladı.

Zelenskiy, Rusya Federasyonu’nun olası işgal söylentileri hakkında yorum yaptı

Pazar günü, Portekiz’in Madeira kentinden Kiev’e uçan bir SkyUp uçağının, İrlanda’da ikamet eden sahibinin uçağın Ukrayna’ya inişini yasaklaması nedeniyle Moldova’ya indiği bildirildi. Yasak, havayolunun çabalarına rağmen uygulandı. SkyUp, Moldova’daki Ukrayna Büyükelçiliği ile birlikte 175 yolcunun Ukrayna’ya dönüşünü sağlayacak.

Önemli Not: Gonçarenko tarafından verilen bilgilerin henüz resmi makamlar tarafından doğrulanmadığını belirtmek isteriz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com