Zelenskiy, Rusya Federasyonu’nun olası işgal söylentileri hakkında yorum yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Ukrayna’nın Ukrayna ve yabancı istihbarat servislerinin tüm bilgilerini analiz ettiğini söyledi. Ayrıca halkı panik yapmamaya davet etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 12 Şubat Cumartesi günü Herson bölgesinde bir brifing sırasında, bir gün önce dünya medyası tarafından Amerikan istihbarat verilerine atıfta bulunarak yayınlanan ve Rusya Federasyonu’nun önümüzdeki hafta gibi erken bir tarihte olacağı belirtilen olası bir işgaline ilişkin yorumda bulundu ve düşmanın en iyi dostunun Ukrayna’da oluşacak bir panik olacağını söyledi.

Zelenskiy, bununla ilgili bilgi alanında çok fazla haber olduğunu vurgulayarak, Ukrayna’nın bir devlet olarak kendisine ve ordusuna güvenmesi gerektiğini belirtti:

Her an hazır olmalıyız. Rusya Federasyonu ile geniş çaplı bir savaş hakkında çok fazla bilginin ortalıkta dolandığına inanıyorum, hatta bu konuyla alakalı veriler olduğunu söylüyorlar. Risklerin olduğunu görüyoruz. Ayın 16’sında %100 işgal, o zaman bu bilgiyi bize de verin. Bizler de kendi istihbaratımızdan bilgi alıyoruz” dedi.

Kiev, dünyanın trafik sıkışıklığı sıralamasında 3. sırada

ABD ve ortaklarından gelen bilgilerle ilgili olarak konuşan Zelenskiy, Ukrayna’nın bunu dikkate aldığını belirterek “Bunu net bir şekilde analiz etmeli ve her türlü riske karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Henüz tam ölçekli bir savaşın olmadığına değinen Zelenskiy “Ve gerçek bilgilere sahip olarak halkla konuşmam gerekiyor. Birçok kaynaktan bilgi alıyoruz. Bizim de istihbaratımız var. Diğer devletlerin istihbaratından daha kötü çalıştığını düşünmüyorum.” dedi.

Muhtemel bir işgal hakkında ortaya çıkan bilgilerin ülkede paniğe yol açabileceğini ve bu bilgileri yaymanın Ukrayna’ya hiçbir şekilde yardım etmediğini kaydederek, paniği, düşmanın en iyi dostu olarak tanımladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com