Ukrayna, 48 saat içinde Rusya ile acil toplantı yapacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Dmitriy Kuleba

Rusya, kendisine daha önce tanınan 48 saatlik süre içerisinde birlikleri hakkında bilgi vermedi. Ukrayna, Rusya ve Viyana Belgesine katılan diğer ülkelerle birlikte, Rus birliklerinin Ukrayna yakınlarında ve işgal altındaki topraklardaki faaliyetlerine ilişkin acil bir toplantı düzenliyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba tarafından Twitter’da, Rusya’nın daha önce Viyana Belgesi kapsamında kendisine ayrılan 48 saat süre içerisinde birlikleri hakkında bilgi vermediğini vurguladı

Altyapı Bakanlığı: Ukrayna üzerinde hava sahası kapalı olmayacak

Kuleba “Rusya, Viyana Belgesi talebimize yanıt vermedi. Bir sonraki adımı atıyoruz. Ukrayna, sınırımız boyunca ve geçici olarak işgal edilen Kırım’da Rus birliklerinin güçlendirilmesini ve yer değiştirmesini görüşmek üzere önümüzdeki 48 saat içinde Rusya ve tüm üye ülkelerle bir toplantı düzenliyor. Rusya, AGİT bölgesindeki güvenliğin bölünmezliği konusunda ciddiyse, gerilimi azaltmak ve tüm katılımcı devletlerin güvenliği güçlendirmek için askeri şeffaflık taahhüdünü yerine getirmelidir.” diye yazdı.

Daha önce ne oldu?

Bir gün önce Ukrayna , topraklarına bitişik bölgelerde ve geçici olarak işgal edilen Kırım’da askeri faaliyetlere ilişkin ayrıntılı açıklamalar yapmak için Rusya’ya başvurdu.

Viyana Belgesi hükümlerine göre, Rusya Federasyonu, askeri faaliyetlerin yürütülmesi için kesin alanları belirtmeli, tamamlanma tarihlerini, ayrıca askeri oluşumların adını, durumunu ve sayısını; bunun yanısıra silah ve askeri teçhizatın türlerini belirtmelidir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com