Ukrayna’da işsiz sayısı üçte bir oranında azaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, 16 Ağustos itibariyle resmi olarak kayıtlı işsizlerin sayısı 315 bin kişiye ulaştı. Geçen yılın bu dönemine göre %36 daha az.

Ekonomi Bakanlığı basın servisi tarafından açıklanan verilere göre Bakan Aleksey Lyubçenko iş yaratmak ve işsizleri istihdam etmek için ek hükümet tedbirlerini de açıkladı.

Atılacak adımlar, müşterisinin devlet olduğu ülke çapında bölgesel yatırım, diğer program ve projeler olduğunu belirten Lyubçenko “Bu tür programların ve projelerin uygulanması sırasında, yeni işlerin yaratılması da dahil olmak üzere istihdam göstergelerinin uygulanmasına özel olarak odaklanılmaktadır. Bu süreci sürekli izleyeceğiz ve kontrol edeceğiz. Amaç, hem Ukrayna’da hem de dünyada koronavirüsün yeni mutasyonlarıyla ilişkili olası yeni karantina kısıtlamaları gibi zorluklara rağmen ekonominin toparlanması ve resmi olarak istihdam edilen vatandaşların sayısının değişmesidir.” dedi.

Kiev’de park etmiş araçları yasadışı olarak çeken bir grup ifşa edildi

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com