Kiev’de park etmiş araçları yasadışı olarak çeken bir grup ifşa edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kolluk kuvvetleri, Kiev’de arabaların yasadışı olarak çekilmesine yönelik geniş çaplı bir planı araştırmayı sürdürüyor. Organizasyonun başında Kiev Belediyesi’nden bir yetkili var.

Kiev Başsavcılığı tarafından bildirildiğine göre Kiev’de, geri alabilmek için fidye talep ettikleri araçların sebepsiz çekilmesi ile uğraşan bir suç grubu ortaya çıkartıldı. Kolluk kuvvetleri Kiev Şehir Devlet İdaresi’nde bir dizi arama yaptı ve burada sokaklardaki araçların çekilmesi için kullanılan ekipmanlara el koydu.

Grubun organizatörü ise, park müfettişlerini ve araç çekimi ile uğraşan özel firmaları kullanan Kiev Şehir Devlet İdaresi Ulaştırma Altyapısı Departmanı başkanlarından birisi çıktı. Görünürde herhangi bir sebep olmaksızın, günde en az 300 arabayı çekerek, bu araçları ceza alanlarına götürüyorlardı.

Ukrayna’nın döviz kazancının yaklaşık %11’i ayçiçek yağı ihracatından geliyor

Başsavcılık açıklamasında “Sahipleri, ancak resmi miktarın iki katını bulan para cezalarını ödedikten sonra arabaları alabilirdi … Planlarını uygulamak için çeşitli hilelere başvurdular. Mesela araçların park edildiği alana “Yol Çalışması” tabelası koyuyorlardı” dedi.

Aramalar sırasında, kolluk kuvvetleri çok sayıda araç muayene ve geçici alıkoyma işlemini buldu. Kiev Şehir Devlet İdaresinin beş yetkilisine Ukrayna Ceza Kanunu’nun görevi kötüye kullanma maddesi uyarınca işlem yapılacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com