Ukrayna’da dijital kimlikler önümüzdeki hafta sıradan kimliklerle eşitleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da 30 Mart 2021 tarihinde Rada tarafından kabul edilen 1368-IX sayılı Kanun Ağustos ayının sonunda yürürlüğe giriyor. 23 Ağustos’ta tüm e-kimlikler otomatik olarak kağıt ve plastik olarak kullanılan kimliklerle eşitlenecek.

Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov tarafından açıklandığına göre Ukrayna’daki tüm hizmet sağlayıcıları – hem kamu hem de özel – istisnasız olarak e-kimlikleri kabul edecekler.

Ukrayna’nın bunu dünyadaki tüm ülkeler arasında ilk sırada yapmayı başardığını belirten bakan “Biz çok genç bir ülkeyiz, bu yıl 30 yaşında olacağız. Bu nedenle çok esnek ve hızlı kararlar alıyoruz. Diğer devletler daha muhafazakar. Bunun için daha fazla zamana ihtiyaçları var. Ama elektronik belgeler gelecek… Şimdi 11-12 milyon kullanıcımız var. Ve bu bir yıldan biraz fazla bir sürede bu oldu. Bunlar çok güçlü rakamlardır. Genel olarak, Ukraynalılar devlet hizmetlerini çevrimiçi olarak dört kat daha fazla kullanmaya başladılar.” dedi.

Ukrayna’da bir aracı tescil ettirmeden ne kadar süre kullanabilirsiniz?

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com