Altyapı Bakanı: Ukrayna’da tren biletlerinin fiyatlarında artış olmayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy, Çarşamba günü yapılan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada karantina bittikten sonra tren bileti fiyatlarında artış olmayacağını söyledi.

Tren-Resmi

Krikliy “Demiryolu taşımacılığı ile ilgili olarak, bilet fiyatlarında bir artış olmayacak. Bu taşımacılığın sosyal etkisini ve önemini mükemmel bir şekilde anlıyoruz” dedi.

Sabit hatlı şehir içi minibüsler ve otobüs ulaşımı hakkında da konuşan bakan, tarife artışlarının gerçekleşmemesi gerektiğini kaydederek “Fiyatlar şehir düzeyinde belirleniyor ve artmamalı. Ne olursa olsun, bu sorunun sosyal yönü gözönüne alındığında artmamalı.” diye ekledi.

Ukrayna Bakanlar Kurulu kent içi ve banliyö taşımacılığı çalışmalarına 22 Mayıs itibariyle izin verirken metro için 25 Mayıs’ta izin vermiştir.

Kiev metrosunun yolcuları için gereksinimler açıklandı

Kiev metrosu başkanı Natalya Makogon karantina şartları altında metro kullanımı ile ilgili bir açıklama yaparak, metronun her zamanki gibi çalışmaya hazır olduğunu, ancak yolcuların bir buçuk metrelik mesafeyi kesinlikle gözetmesi, koruyucu maske ve eldiven giyerek tüm güvenlik önlemlerini almak zorunda kalacaklarını belirtti.

Ayrıca Kiev metrosundaki yolcuların mesafeleri ve güvenlik tedbirlerine uyumu polis tarafından kontrol edilecektir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com