Ukraynalı “Canlı Olarak Geri Dön” vakfı ve Baykar bir mutabakat anlaşması imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: savelife.in.ua

Ukrayna Ordu Yetkili Yardım Fonu “Canlı Geri Dön” (Повернись живим) ve Türk şirketi Baykar, işbirliğini resmi olarak duyurdular. İki kuruluşun yöneticileri Haluk Bayraktar ve Taras Çmut, İstanbul’da ortaklık konusunda bir mutabakat anlaşması imzaladı.

Vakfın direktörü Taras Çmut‘Canlı olarak geri dön’ uluslararası ortaklarla yeni bir sistemik çalışma düzeyine ulaşıyor. Kurum olarak Rusya-Ukrayna savaşının ne yazık ki yarın bitmeyeceğinin bilincindeyiz ve bu nedenle tutarlı bir “uzun vadeli çalışma” hedefliyoruz. 24 Şubat’ta her şey değişti ve etrafımızdaki yeni bir gerçeklikte uyandık. Artık sadece devlet değil, bizim gibi vakıflar da ülkenin silahlanmasında uluslararası düzeyde bir oyuncu oluyor. Ve biz buna dahil olmaya ve askeri amaçlı ürünler de dahil olmak üzere devlete bir destek sağlamaya hazırız” dedi.

Ulusal Derecelendirme Ajansı Rurik, CreditWest Bank notunu yükseltti

Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı gibi taarruz İHA’ları üreten Baykar firmasının müdürü Haluk BayraktarKalkınma ve insan odaklı kültürümüz, Ukrayna’ya ve ‘Canlı olarak geri dön’ yardım fonuna yardım etmede öncü bir rol oynuyor. Bu işbirliğinde birbirimize verecek bir şeyimiz var, ortak çabalarla yeni ufuklara, her şeyden önce bir insanlık gösterisine ve Ukrayna’nın zaferine ulaşacağımızdan eminiz.” dedi.

Tarafların gelecekteki işbirliğine dair detaylar ise şimdilik tam olarak açıklanmadı. Ancak ortaklar, işbirliğinin geliştirilmesine yönelik en iyi uygulamaların ve uluslararası standartların uygulanması ve bu tür bir işbirliğine diğer temsilcilerin katılımı konusunda anlaştılar.

Çmut “7/24 çalışmaya hazırız, tüm çaba ve kaynaklarımızı yatırmaya hazırız ve vakfımıza bağışta bulunan herkese minnettarız. Böyle vicdanlı insanlar sayesinde Ukrayna’yı ve geleceğimizi koruyabiliyoruz” diye ekledi.

Bu yıl 26 Temmuz’da, toplam maliyeti 16 milyon 502 bin 450 dolar olan Bayraktar TB2 insansız hava aracı kompleksinin alımını ve Ukrayna ordusuna devredildiğini açıklanmıştı. Bu proje Ukrayna hayırseverliğinde en yüksek miktar olarak bir emsal teşkil etmektedir. Anlaşmanın mümkün olabilmesi için vakıf yönetimi Mart 2022’de askeri amaçlı mal ithal etme izni almıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com