Ukrayna’daki savaş çıkmaza mı girdi: Beyaz Saray önemli bir açıklama yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı, savaş alanının çok dinamik olduğunu belirterek ABD’nin, Ukrayna’da Rusya Federasyonu ile geniş çaplı bir savaşın çıkmaza girdiğine inanmadığını belirtti.

Sky News, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan‘ın bir brifing sırasında yaptığı açıklamayı yayınladı: Ukrayna “yöntemli ve sistematik bir temelde” toprak almaya devam ediyor. Danışman, Rusya Federasyonu’nun saldırılarına rağmen Ukraynalı askerlerin ülkelerinin güneyinde ilerleme kaydettiğini vurguladı.

Sullivan, “Bu savaş alanının çok dinamik olduğunu başından beri açıkça belirttik. Her iki taraf da çok uzun bir cephe hattı boyunca birçok noktada saldırıyor ve savunuyor.” dedi.

Daha önce bazı uzmanlar, Ukrayna’nın yakın gelecekte karşı saldırı sırasında ciddi bir başarı elde edememesi durumunda Rusya Federasyonu ile savaşın çıkmaza girebileceğini varsayıyordu. Ayrıca Batı’da çatışmalardan kaynaklanan “yorgunluğun” ortaya çıkmasını ve Batılı ortaklardan Ukrayna’ya verilen desteğin azalmasını umduğu için Rus tarafının savaşı uzatmasının karlı olduğu bildirilmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com