AB, Ukrayna’ya 1.5 milyar avroluk bir mali yardım daha sağladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

22 Ağustos Salı günü Avrupa Birliği, altyapının restorasyonu için makro-mali yardımın bir parçası olarak Ukrayna’ya 1.5 milyar avroluk dilimi daha gönderdi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der LeyenUkrayna’nın devleti yeniden kurma, onarma ve koruma çabalarını destekliyoruz. Bugün Ukrayna’ya 1.5 milyar avroluk yeni bir ödeme yaptık” dedi.

Bu yıl daha da fazla yardım olacağını vurgulayan Ursula von der Leyen, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Zelenskiy “Ukrayna’nın gıda ihracatını ve geçişini normalleştirme çabalarından dolayı minnettarlığımı dile getirdim. Bunların 15 Eylül’den itibaren tamamen eski haline getirilmesi önemli.” dedi.

Ekim ayında Genişleme Paketi kapsamındaki raporda Ukrayna’nın kaydettiği ilerlemeye ilişkin olumlu bir değerlendirme yapılmasını ve AB üye ülkelerinin Ukrayna’nın AB üyeliğine ilişkin müzakereleri 2023 sonuna kadar başlatma yönünde yeni bir karar almasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Zelenskiy, “Küresel Barış Zirvesi yolunda Barış Formülü ile ilgili pozisyonları da koordine ettik” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com